zoutarm dieet


zoutarm dieet 1.0

dieet waarbij geen keukenzout aan spijzen wordt toegevoegd en zoutbevattende ingrediënten worden geweerd of vervangen door een variant die weinig zout bevat

Algemene voorbeelden


Een natriumarm- of zoutarm dieet wordt voorgeschreven in geval van bijvoorbeeld nierziekten, hartziekten, zwangerschapsintoxicatie of bij verhoogde bloeddruk [...]. Bij dit dieet wordt het zout in de voeding beperkt door: geen extra zout meer toe te voegen aan het eten; geen voedingsmiddelen meer te eten welke van nature veel zout bevatten.

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/dieet/6894-natriumarm-of-zoutarm-dieet-wat-wel-en-niet-mag.html,

Bij een zoutarm dieet mag u weinig zout eten [...]. Normaal zorgen de nieren ervoor dat het teveel aan natrium met de urine uit het lichaam verdwijnt. Gebeurt dit niet dan blijft er te veel natrium in uw lichaam. Het gevolg is dat u vocht gaat vasthouden. U krijgt dan een zoutarm dieet [...]. Bij een zoutarm dieet mag u tijdens het koken geen keukenzout toevoegen [...]. Ook moet u oppassen met voedingsmiddelen die veel zout bevatten [...]. Een arts bepaalt hoe streng een zoutarm dieet moet zijn: licht, matig of sterk zoutarm.

http://www.kennisring.nl/smartsite.dws?id=98280,